• Wednesday, April 12, 2006

    Shopping dengan Nabila

    Assalamualaikum. Cak!

    Hari ni daddy Nabila busy, jadi kali ni Nabila pulak tuliskan... Sebelum tu Nabila nak tanya dulu opah nenek atuk & semua sihat? Emmm.. Jom ikut Nabila gi ASDA nak? jom laaa....

    Nak gi ASDA ni kena naik keta sebab jauh jugak- kat Wembley. Tu gambar Nabila ngan mummy dalam keta. Walaupun ada car seat dalam keta, tapi kadang kadang Nabila nangis dok dalam tu. Jadi mummy kena pangku Nabila. Daddy tak bagi Nabila dok depan, daddy kata nanti polis tangkap!

    Ha... tu pun ASDA.. yey kita dah sampai! Mummy kata kalau kat malaysia tu cam makro atau tesco. Kat ASDA ni ada tempat parking keta khas untuk orang yang ada baby. Jadi daddy parking keta kat situ la... Nampak tak sign board hijau tu? tu la tempat parking tu.

    Emmm... Nabila tak selesa la... Nabila nak dukung, tapi daddy suh Nabila dok dalam tu jugak. Nabila nak dukung la... nak dukung... hmmmm..... tapi bila dah masuk dalam ASDA Nabila dah orait. Opah & Nenek ingat tak ASDA? Mummy kata penah bawak Opah ngan Nenek kat sini... tapi masa tu mummy kata Nabila tak lahir lagi...

    Mummy... tolak belah kanan la... bukan kiri, kanan mummy, kanan... Isk... kiri la... mummy nak pegi tengok baju jap. Tapi daddy kata bulan ni takde budget beli baju, beli makanan je. Alah... takpe la.. mummy bukan nak beli... mummy nak tengok tengok je... tengah sale ni.... (hehehe)

    Eh, mummy ni nak buat triffle ke..? tapi Nabila tak boleh makan lagi, Nabila takde gigi... kata mummy, Angah Sham suka sangat makan triffle... mummy beli ni untuk Angah Sham la...

    Yey tempat ni Nabila suka. Ni Nabila ngan mummy gi tempat coklat pula...kiri kanan Nabila ada banyak coklat. Nabila nak 10 tapi mummy bagi 1 je... Kalau auntie2, uncle2, abang2 ngan kakak2 nak beli coklat dgn harga murah belilah kat ASDA, kat sini ada banyak pilihan, ada Ferrero Roche, Cadbury, Maltesers, M&N, Lidth, Celebration, Rose, banyak lagi laa...

    Kat sini pun ada jual makanan halal... tengok la sign board halal ni. BESAR kan? Isk... tetiba Nabila rasa lapar la... isk... mummy can i have my milk please... mummy... mummy where are you? my bottle please, mummmmy...

    Ala Nabila... nanti la dulu.... kita shopping la habis habis dulu ye, pastu baru minum... hmmm... sekarang la.... nak jugak... nak jugak... (dah nak merajuk ni!) isk Nabila ni... buat malu je tau.. dalam ni pun sempat nak menyusu lagi! Ala mummy... kita buat selamba je... senyum mummy, senyum... tu daddy nak amik gambar kita tu... hehehehe

    haaa... ini lah snek kegemaran Nabila ngan daddy. ..aishklim....eh bukan, aiskrim...mummy ngan daddy kata aiskrim yang Nabila pegang ni pun ada jual kat malaysia... Mmmm... Mummy jarang nak bagi , sejuk katanya tapi sesekali daddy bagi rasa, mummy jeling je... hehehe

    Eh Nabila, buat pa amik susu tu, kat rumah kan ada lagi? Alah mummy, yang kat rumah dah tinggal separuh la. Nabila kan dah makin kuat minum sekarang... Oke la, mintak sini mummy letak dalam troli yer...

    isk, camna nak capai ni???...and now we are at the cereal section (Wah! Nabila dah pandai cakap omputih la.. hehehe.. yes no alright?? alright ke?), makanan kegemaran mummy ngan daddy masa breakfast... yang Alpen kaler merah dan coklat tu sedap, tapi sebenarnya daddy lagi suka makan nasi goreng atau nasi lemak... kan daddy kan?

    Kat sini lak tempat favourite mummy...bawang and vegetables section...kata mummy stok bawang kat umah dah abis... eh, mana mummy ni? tadi ada kat sini? mummy...eemmmm...mummy, mummy kat mana ? nabila takut sorang2 kat sini, nanti kene kidnep...!

    Yey dah abis shopping dah. Semua barang dah amik. So, apa lagi.. kita gi kaunter dan bayar la kan... Mummy, susu nabila dah bungkus ke? jangan tinggal ye mummy... Rileks la nabila, susu nabila mummy dah bungkuskan...jom kita balik... babai auntie cashier, see you next time....

    ***

    Selingan...

    Gambar ni kat Bekonscot - model village. Nabila baru bangun tidur, tu la muka masam tu.

    ***

    Babai cemua, jumpa lagi.

    **** ** ****

    2 Comments:

    Anonymous kak oji said...

    semangatnya anna...mummy n daddynya pun sama naik...

    4/17/2006 3:54 pm  
    Blogger ASR said...

    camera trick je tu.... haha

    4/17/2006 9:26 pm  

    Post a Comment

    << Home