• Thursday, June 15, 2006

    Queens Garden (akhirnya.....)

    YESSSS!!!! Akhirnya sampai jugak kami ke Queens Garden.
    HAHAHAHA!!!! (Gelak puas hati).

    Hari tu hari Ahad. Mulanya ingat nak lepak rumah saja sebab minggu sebelumnya dah puas berjalan ke Scotland. Tapi ntah camna, masa kami di Ikea mencari high chair Nabila, terus je idea nak ke Queens Garden ni datang mencucuk2 kepala hotak aku! hehehe... wife aku pun nampak bersetuju sgtlah dengan idea ni. So, kami pun pegi...

    Bila kami sampai je kat Gate Queens Garden tu, WAH! Masya-Allah, canteeeeek nyeerrr... hehehe. Kagum2!

    Photobucket - Video and Image Hosting
    Sampai2 je terus bergambar. Tak tunggu lagi....

    Merah, kuning, putih, oren, cream, merah pekat, merah tak pekat... hish macam2 kaler dan macam2 nama la ros kat sini.

    Kalau korang ni peminat bunga ROS... ini lah tempatnya. Memang gila kalau sapa yg minat bunga rose ni sbb kat sini ada beribu-ribu... bukan lemon, tapi beribu-ribu kuntum bunga rose dengan berpuluh-puluh jenisnya. Walaupun zahirnya ada sesetengah yg nampak sama tapi "batin"nya diorang ni mempunyai nama2 yg berlainan.

    Aktiviti posing diteruskan lagi... click click...
    Aku penah try nak masuk kelab photography masa kat MRSM dulu, tapi lepas cikgu tu tengok gambo yg aku amik guna kamera pinjam, terus dia reject application aku. Hampeh! Tak cun ke photo shot aku ini? oke angle dia kan?

    Photobucket - Video and Image HostingBukannya kami tak pernah ke sini, penah. Setiap kali kami dtg bunga ros mesti belum kembang. Cuma nampak pokok, paling tidak pun putiknya saja. Tapi kali ni... we came on the right time... Alhamdulillah. Lepas dah bergambar tu kami terus cari port untuk soroo bekal yg kami bawa. Banyak port dah di occupied. usha punya usha, kami dapat spot yg quite oke la jugak... sebelah rimbunan rose kuning. Not bad la kan...

    Photobucket - Video and Image Hosting
    Tuuu dia... sos cili maggi pun bawak. Maklum lah... mana sedap makan meehun tanpa cili sos kan?Selain tu aku ngan Nabila tetap guling2... kitorang memang dah plan nak buat aksi2 Hindustan.. hahaha
    Photobucket - Video and Image HostingLama jugak kami rileks kat situ. Yela kan, buat pe nak rush rush. Rasa tenang dan nyaman je dengan suasana rumput hijau dan warna warni bunga2 tu. Lepas kami dah kenyang dan puas rileks2 kat port tu... kami pun beredar. Memula tu ingat nak balik terus tapi sebab bunga2 ros begitu cantik so kami pun mengulang sekali lagi ke tempat ros tu. Bila dah mengulang ke tempat tu apa lagi kan? Sah sah le bergambo lagi... Yeaaaahhhhh posing lagi, posing!!! Jangan kasi can!
    Photobucket - Video and Image Hosting
    Haaa... kan dah pose lentuk2 tu... Sesuai sgt kalau ada background lagu dangdut kan? hahaha....

    Ni lagi gambo bunga saja. Tak puas hati betoi sebab tak terpilih untuk masuk kelab fotografi tu.. Kan cunggg gambo bunga yg aku amik ni... penuh dgn nilai2 artistic lagi tu... korang paham ke artistic tu hapa? aku pun main bedal je... koh koh koh (gelak tak puas hati!)
    Photobucket - Video and Image Hosting
    Memang aku recommend korang datang tempat ni. Ada satu lagi tempat nama dia Kew Garden. Kami dah masuk & pd yg tak pi lagi kami nasihatkan tak yah pi la. Dah la kena bayar £11 sorang dan bukan nya ada apa sangat dlm nya. Sini lagi bess... Tapi kalau nak pi jugak.. terpulang.
    Photobucket - Video and Image HostingBila kami nak mula beredar tu jam dah pukul 7.15 petang. Tapi masih lagi ramai yang datang berkunjung tempat ni. Mentang2 la masuk free so sesapa pun buleh datang sesuka hati. Tambahan pulak la ni pukul 9 malam pun masih terang lagi. Tu la sebabnya kot. Oh ya... kat Queens garden ni bukan nyer ada taman ros sahaja, tapi ada gak tempat riadah yg Photobucket - Video and Image Hostinglain. Ada juga padang hijau yg luas untuk aktiviti keluarga cam main bola, frisbee, baring2 & guling2. Disini juga ada tasik dan lanscape yang lain. Ada jambatan kecik & air terjun buatan yg cantik. Kami penah bergambar dulu kat situ. Kali ni sebab dah asyik sgt dengan bunga ros so kami kurang bergambar kat tempat lain. Cuma sekeping 2 ni je...

    Photobucket - Video and Image Hosting
    Cantik gak kan lanscape dia ni? Konsep ala ala tropika...
    So... dah sampailah hajat kami nak ke Queens Garden ni. Alhamdulillah. Lepas ni nak kemana pulak? Ye la... time summer ni la nak berjalan kan... Time winter nanti dok rumah je. Wokeh la... aku nak mintak diri dulu. Jaga diri hiasi peribadi.
    Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting
    Sebagai penutup, ni lagi 2 keping gambar untuk tatapan pembaca2 blog kami... (macam ramai no yg baca! hahaha)
    Jumpa lagi...
    .
    Tata titi tutu....
    *tahniah la pada orang tu (siapa dia, hanya mereka dan keluarga mereka saja yg tahu!) yg dah pakai keta baru merah burgundy tu... moga lebih la rezeki di masa depan. Bila la kami nak merasa naik ni??? tak sabo rasanya. Hahaha.
    .
    **** ** ****

    3 Comments:

    Anonymous hana said...

    yaaaaa.. punya lah banyak rose..!!! ni semua ko nak bagi kat aku ke zam..? buat susah2 jer.. hihihihi

    aku amik semua ye.. tima kacih lah..!

    6/26/2006 10:33 am  
    Blogger ASR said...

    Hehehe... kami dak courier kan... kalau tak sampai2 tu salahkan mr. postman...

    :)

    6/27/2006 9:46 am  
    Anonymous kak oji said...

    hehehehehe

    7/04/2006 9:38 am  

    Post a Comment

    << Home