• Wednesday, June 18, 2008

    Snippets

    WAH! Tajuk entry pun dah macam yg ada dlm blog mantan Perdana Menteri. Sama level kah??? Oh tidakkk... dont worry, blog ini tidak ada unsur2 politic jauh sekali unsur2 provokasi, kalau ada pun cumalah beberapa pengakuan berani mati! hahahaaa... tak nak kalah tu!
    .

    ITHNAIN: CHELSEA! CHELSEA!

    Memandangkan hari tu dah bawak kak cho, peminat Man U ke Stadium Old Trafford, so kenalah bawak kak chik, penyokong Chelsea, ke Stamford Bridge pulak. Yang tak bessnya tak bleh bergambar dalam megastore dia. Kak cho walau pun tak minat tak minat ambik jugak souvenir chelsea ni, hahahaa... Sebab dia dah kalah kan, so banyaklah merchandise dia yang di jual dengan rega diskaun.


    Depan megastore. Kasi mamat tu sepak penalti ngan aku sepak sama jer... bukan masuk pon, hahahahaaa...

    Kat dinding yg berconteng gambar Chelsea supporters...

    Kak Chik sakan bergambar ngan banyak poster kat situ
    Di luar stadium ni ada banyak poster2 pemain chelsea, so kak chik pun tak lepas peluang bergambar lah. Kakak pun ikut aja posing2 kak chik tu, kelako! Boleh tahan jugak org dtg melawat Stamford Bridge, mungkin cari jersy mughah2 kot? hahahaa... anyway, kalau tak silap aku stadium ni yg terbesar di London kalau stadium Webley yg baru tu di tolak ke tepi.


    Salah satu entrance...

    Kat dinding ni lah poster setiap pemain di tampal...

    Sapa minat Chelsea dan dtg dr jauh bolehlah bermalam di hotel ni. Betul2 sebelah stadium.
    Puas hati kak chik dapat ke sini. Souvenir pun banyak di beli dan aku pasti dia pun ada belikan untuk yg lain. So kita tengok nanti sapa yg keeeenaaaaaaaaa! ahak.
    .
    THALATHA: STRAWBERRY PICKING


    Buat masa skrg ni buah belum betul ada lagi kalau nak pi fruit picking kat Garsons Farm tu. Yang ada, banyak sayur2an seperti cabbage, beet root, asparagus dan aspalela... ops, hahahaa... Pendek kata buat masa ni cuma ada strawberi dan redberries sahaja. Yg lelain belum lagi musimnya. Strawberry pun strawberry lah. Jadilah asalkan ada... kan? Tapi masa ni panas, sakit kepala ku. Kakak pun cukup suka ke situ, bukannya dia nak petik, tapi dia belasah makan stawberi yg tak berbasuh tu, huhuhuu... Tapi strawberi ni kalau yg baru petik terus ngap memang sedap manis rasanya, kalau bawak balik masam sikit pulak. Kenapa ya?

    Petik yg besar2 yg merah2 saja tahu...

    Aik kakak, takan baru 2 biji jer? isk isk isk...

    Laaaa... patut la, tak sempat penuh bakul dah habis di makan...
    Ramai jugak org masa ni. Jumpa pulak dengan Razaidi, dia pun berfruit picking jugak rupanya. Yg bessnya org ramai yg datang dah menceroboh kat bahgian yg belum di buka. So apa lagi, datanglah pekerja Garsons Farm tu men-shoooh shooh orang ramai keluar dari kawasan itu. hehehee... tapi ada gak yg tak makan saman, org dah halau pun sempat jugak nak memetik2 lagi sambil berlalu. Bukan aku ya!


    Strawberry anyone?

    Kakak dan adik berpanas carik strawberri...
    Itu jelah entry untuk kali ni. Pendek ja. Len kali jumpa lagi. Kalau makan jangan lupa basuh tangan dan baca Bismillah!
    .
    Challo...
    .
    **** ** ****

    4 Comments:

    Blogger Dwen said...

    emirates stadium lg besar le... up up arsenal!

    6/18/2008 3:28 pm  
    Blogger afid said...

    wa..stlabeli!stlabeli!saya mauuuuu...*sambil lompat2*hehehhe
    *berjalan sakan no...

    6/19/2008 12:44 am  
    Anonymous suealeen said...

    tu dia hang... letih aku nak khatam entry jalan2 hang ni... sampai terbersin-bersin aku dibuatnya...

    apesal tetiba je ingat tunggu buah durian jatuh kat dusun durian ni? ko cite pasal strawberry kan..

    6/19/2008 9:44 am  
    Blogger ASR said...

    Dwen: Ye ka? Jom kita bawak tali tape ukur... ahak.

    Afid: Alah, sepelaung ja tmpt2 tu...

    Suealeen: Deroyan kat sini mahe bebeno, tu yg kutip strawberi tu, mughah sikit.

    :)

    6/22/2008 5:36 pm  

    Post a Comment

    Links to this post:

    Create a Link

    << Home